Monday, June 13, 2011

...Ini Bukan Salah Aku...

Benda dah pun terjadi, kenapa kau nak salahkan aku?? Kau stressed, abeh aku?? Kau sakit, abeh aku?? Kau tersepit, abeh aku??? Kenapa kau tak fikir semua ini sebelum kau patrikan janji yang satu?? Sekarang, bila kita sama-sama tersengkak dalam keadaan, kau nak blah semudah itu?? Apa hak kau nak buat aku macam tu??
Aku tahu, tiap saat kau rindukan aku, aku tahu tiap detik kau berharap dapat membawa aku dalam genggaman asmaramu, tapi kau tak tahu, semua itu hampir mustahil bila situasi semakin menjerat! Kau tak boleh lepas macam tu aje, paling kurang, kau kena berhadapan dengan aku dan itu yang pasti tersurat!
Memang, aku tak sangka semua ni akan jadi begini, aku datang dengan tujuan yang satu, tapi kau dengan tanpa rasa bersalah telah melontar kita ke dalam ruang yang sama! Kau tak adil! Kau hanya mahu aku pergi, kau hanya mahu aku lari, dan kau masih mahu berdiri sendiri. Sungguh tidak adil!
Bagaimana kau mampu lontarkan renungan itu? Bagaimana kau sanggup melempar aku sendiri?? Kau kejam!
Nasib baik aku sayang kau, nasib baik, sedikit cinta aku sudah kuberikan kepada kau, maka aku tidak mampu melihat kau terseksa lagi. Tapi kita sudah bermula, mana mungkin kita mengganggap semua ini bagai tidak pernah ada apa-apa??
Kalau ikutkan, mahu sahaja aku lari, mahu sahaja aku tinggalkan semua ini, tapi itu tandanya aku kalah, itu tandanya aku akan terus menanggung kesedihan! Tidak, kau yang pernah bermula, jadi kau yang harus menamatkannya. Maaf, mungkin aku terlalu mencintaimu makanya aku tidak upaya melepaskan kau pergi, tapi untuk berundur dari segalanya yang aku ada, itu MUSTAHIL namanya!!
Aku mampu berlakon sepanjang hari, aku mampu mengoyak tiap degup jantungmu,ya, aku mampu tapi mampukah kau bersaing dengan aku?? Memang aku sayangkan dirimu, memang sudah ada namamu di hatiku, tapi aku bukan lemah seperti dulu, kau yang bersalah, kau yang memulai segalanya, dengan terhormat, silakanlah engkau menamatkannya!!

1 comments:

Jo Qusary said...

Uhh, sabar... sabar, jom pekena kopi dulu...

Post a Comment

 

©2009 -Kerana itu Aku- | by TNB