Wednesday, December 23, 2009

..aku, kau, dia..

siti nazrina ruahhani: salam...
marszsyifa: salam..
siti nazrina ruahhani: ko pekabo ari ni?
marszsyifa: sehat
siti nazrina ruahhani: tkpe klau ko blik kg mggu nih
siti nazrina ruahhani: kita buleh wat next week
marszsyifa: ye
marszsyifa:
marszsyifa: lagipun period ni
marszsyifa: tak syok aa..
siti nazrina ruahhani: klau ada program hjrah bln dpn ko bleh dtg tk?
marszsyifa: hari apa?
1hb aku gi perak
marszsyifa: kalu mggu dpn ok kot
siti nazrina ruahhani: dia biasa program ari ahd...
siti nazrina ruahhani: mgkin mggu kedua buln 1 mcm tu la
marszsyifa: ok
marszsyifa: on
siti nazrina ruahhani: tp aku tk cnfirm lg tarikhnya
marszsyifa: aku ok siti nazrina ruahhani: ok
siti nazrina ruahhani: ko cmne skang?
siti nazrina ruahhani: ard cmne?
marszsyifa: aku tak nampak jalan lain
marszsyifa: kena putus
marszsyifa: ahad ni nak bincang lagi
marszsyifa: kena putuskan
marszsyifa: takleh lagi dah..
siti nazrina ruahhani: ahd ni ko nk jmpe dia ke?
marszsyifa: ya
marszsyifa: dia turun s'ban
siti nazrina ruahhani: ooo
siti nazrina ruahhani: klau ko rasa tu kputusn tbaik aku skong ko dr blakg
marszsyifa: semua suh putus rin
marszsyifa: kawan2 aku
marszsyifa: ko
marszsyifa: makcik2 dia
mak bapak dia
marszsyifa: takde satu pun yang menyokong kami
marszsyifa: dia goyah
marszsyifa: aku lemah
marszsyifa: memang kena putus
siti nazrina ruahhani: aku bkn ape
siti nazrina ruahhani: dr ape yg ko citer kt aku psl dia aku dpt bc dia sndiri pn tkde usaha nk keklkn hbungan korg
siti nazrina ruahhani: lg dia suh ko tggu lame2
siti nazrina ruahhani: aku tknk tgk ko suffer mcm dlu lg
siti nazrina ruahhani: aku syg ko..
marszsyifa: aku tau rin..
aku tau...
marszsyifa: rin
siti nazrina ruahhani: yup
marszsyifa: http://syifasayang.blogspot.com/
marszsyifa: blog aku
marszsyifa: smua problem aku hambur kat situ
marszsyifa: aku takde tempat rin
marszsyifa: aku malu nak susahkan kengkawan
marszsyifa: family siti nazrina ruahhani: skarg ni ko ada aku kn??
marszsyifa: aku segan
marszsyifa: tah la
marszsyifa: aku segan
marszsyifa: aku malu
marszsyifa: aku lemah
marszsyifa: lembik
aku benci diri aku ni
siti nazrina ruahhani: ko tk perlu segan dgn aku atau sape2 pn
siti nazrina ruahhani: aku pn dlu cam ko gak
siti nazrina ruahhani: segan nk citer mslah aku kt org even family sndiri
siti nazrina ruahhani: tp bile aku da dpt Al quran aku dpt nilai blik diri aku sndiri
siti nazrina ruahhani: aku lebih malu dan sgt malu dgn Allah
marszsyifa: aku nangis bila jumpa ayat2 yang menjawab persoalan jiwa aku..
marszsyifa: surah al-an'am ayat 17
marszsyifa: aku ingat tol isi makna dia..
siti nazrina ruahhani: ape yg ko paham dr ayt tu?
marszsyifa: Allah yang bagi dugaan/kesakitan
marszsyifa: Dia juga yang berhak menghapuskan kesakitan dan dugaan tu
marszsyifa: maknanya
marszsyifa: apa2 pun yang berlaku
marszsyifa: kena kembali pada Dia
marszsyifa:
siti nazrina ruahhani:
siti nazrina ruahhani: btol tuh....
siti nazrina ruahhani: segala ape pn mmg dtg dari dia
siti nazrina ruahhani: Dia berhak nk bg ape je kt kita dan Dia gak berhak nk amik blik ape yg Dia bg
siti nazrina ruahhani: sbb kita ni Dia yg jadikan
siti nazrina ruahhani: Dia cipta kita utk beribadah pd dia bpandukn Al Quran...
siti nazrina ruahhani: mmg Allah bagi kita pasangan, rezeki, kebahagiaan
siti nazrina ruahhani: sng kate keindahan kt dunia ni Allah bg kt kita bersebab...
siti nazrina ruahhani: tp kita tk tau pn yg Allah beri kita tu adalah supaya kita lbih beribadah pd dia...
siti nazrina ruahhani: tk sgka kn segala ape yg kita dpt tu kita lbihkn dari melebihkn Allah pencipta kita
siti nazrina ruahhani: segala ape kesusahan yg kita dpt adalah sbg ujian kpd tahap iman kita
siti nazrina ruahhani: Allah tkkn pndang kita beriman pn selagi kita blom di uji..
siti nazrina ruahhani: skrg ni ko da tau srba sikit psl sunnah dan al quran...
siti nazrina ruahhani: ni prmulaan proses utk perbaiki iman kita...
Last message received on 23-Dec-2009 at 4:46 PM

7 comments:

apple drop said...

dear.. make a move before its too late. its not that we all against you, never.. we always got ur back darl. ur fren, rin is rite, we advice u base on wut happen between u n him.. n basically, he didnt do jack to make it happen other than asking u to wait.. i dunno, he is a good person i guess, but sumtimes, good doesnt make things happen..

XOXO

-syifa- said...

Farhana,
i had given him a bad pressure and stressed i think, but still in a process to get back together.

When we are trapped between love and family (which is also give us love), it's gonna be damn hard to deal with.

I'm not saying my friends are against me, what I'm saying is my friends want me to break up and make a new life without him. I can't leave him..not now, not forever..we will try again..last shot! i think my friends should give us some support..

apple drop said...

alrite dear. i got ur back. you know best in what wana do in ur life :D mmmmmmmmuaahhhh!!! hehe

-syifa- said...

In the name of Allah, I DID NOT SMOKE OR DO ANY HARM TO MYSELF OVER THE PAST SIX YEARS..

orang yang kenal aku, akan tahu apa yang aku lalui...

aku tau aku banyak buat perkara2 yang out of mind control, tapi Allah saja yang tahu kenapa aku jadi begitu..

Aku tak salahkan sesiapa, tidak juga menyalahkan mereka yang hasad dan dengki yang buat macam2 kat keluarga aku, bukan aku untuk menghukum..

-syifa'- said...

Kenapa aku rasa ada orang yang jengah blog aku ni sengaja nak cakap "padan muke" kat aku... :(

ok..ok..biar aku cakap sendiri: padan muke aku...

XoX Princessofjawe XoX said...

dear...
adessss...xtau mau ckp pe laaa...
sorry nyemak jerkkk...
ape yg aku tahu, aku rse tersentuh sgt...

Syifa' said...

POJ: takpe..ketentuan Allah pasti berlaku..Allah yang memegang dan memiliki hati2 manusia..

Post a Comment

 

©2009 -Kerana itu Aku- | by TNB